Filter op onderwerp

particulier zonnepanelen isolatie verlichting besparen klaar de klus grootzakelijk duurzaamheid mkb

Zoeken in nieuws

Particulier

Inbraakproof op vakantie

29-05-2017

'Als ze willen, komen ze toch wel binnen...' Het is een vaak gehoorde uitspraak. Toch haken dieven meestal af als het hen moeilijker wordt gemaakt. Daarom: vier oplossingen die inbrekers buiten de deur houden.

 

Op afstand regelbaar

Lampen die op wisselende tijden aan- en uitgaan. Gordijnen die in de ochtend open en rond bedtijd weer netjes dicht gaan. Tegenwoordig hoeft daar geen mens meer aan te pas te komen. En dankzij de komst van smartphones en tablets is dat eenvoudiger dan ooit. Niet zo handig met digitale oplossingen? Dan zijn tijdschakelaars en een regelmatig bezoek van de buren nog altijd een goed alternatief.

Dief in de nacht
Vooral als het donker is slaan inbrekers graag toe. Installeer dus op strategische plekken  buitenverlichting met een bewegingssensor. Kies daarbij voor een krachtige maar energiezuinige ledlamp. Ook handig als straks de donkere maanden weer aanbreken. Zet, voor u aan deze klus begint, wel eerst de hoofdschakelaar in de groepenkast uit. Boor van binnenuit door de buitenmuur, en zorg daarbij voor een gat dat schuin omlaag loopt. Zo voorkomt u lekkage. Trek vervolgens de elektrische draden, inclusief de geel/groene aardedraad, naar buiten. De lamp die u ten slotte op de buitenmuur bevestigt, moet uiteraard spatwaterdicht zijn.

Krachtig hang- en sluitwerk
Elke seconde is er één voor een inbreker die het op uw huis heeft voorzien. Hij zal dus niet blij zijn als hij merkt dat u hang- en sluitwerk heeft geïnstalleerd dat voorzien is van het keurmerk SKG 2 of 3 sterren. En als hij vervolgens ziet dat het Politiekeurmerk Veilig Wonen aan uw woning is toegekend, zal hij zich waarschijnlijk snel uit de voeten maken. Dat wordt ook onderbouwd door de cijfers: met zo’n keurmerk is de kans op een inbraak tot wel 90 procent minder. Zie ook: Politiekeurmerk.nl.

Online betrapt!
Er zijn natuurlijk leukere dingen om naar te kijken, maar er bestaan betaalbare camerasystemen die in staat zijn om de beelden van indringers via het internet naar uw mobiele telefoon te sturen. Kwestie van camera’s installeren en de online verbinding tot stand brengen. Extra pluspunt: inbrekers zullen bij het signaleren van een camera eerder afhaken. En dan maar hopen dat die camera’s nooit alarm hoeven te slaan.

Meer tips om inbrekers slim af te zijn op:

-          www.maakhetzeniettemakkelijk.nl met veel praktische tips en adviezen.
-          www.politiekeurmerk.nl: Lees wat u zelf kunt doen om uw buurt veiliger te maken.
-          www.1dagniet.nl/tips: 8 inbraaktips van TNO

Gerelateerde artikelen

Particulier zonnepanelen

Hoezo nog geen zonnepanelen?!

Te duur, niet genoeg zon, niet mooi, te veel gedoe om het te regelen… Het zijn een paar van de redenen om niet aan zonnepanelen te beginnen. Terecht of onterecht? De zeven meest gehoorde excuses plus uitleg op een rij.

Lees verder
Particulier

Een persoonlijk aanbod – Wat betekent dit voor u?

Waarom vragen wij enkele specifieke gegevens van u wanneer wij een aanbod op maat willen doen?

Lees verder
- +
Service & Contact

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over uw aanmelding? Bel GRATIS 0800-0301, op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur. 

  • Liever chatten? We zitten er klaar voor. Start de chat.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar.

  • Heeft u een servicevraag, bel dan direct met 0900 – 0601 (uw gebruikelijke belkosten) op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.