Filter op onderwerp

particulier zonnepanelen isolatie verlichting besparen klaar de klus grootzakelijk duurzaamheid mkb

Zoeken in nieuws

Particulier Besparen Klaar de klus

Klaar de klus: vijf tips voor een warm huis

02-11-2017

Tijdens de koude maanden hoeft u niet bang te zijn voor tocht en warmteverlies. Met deze vijf simpele oplossingen houdt u de warmte namelijk binnen en bespaart u tientallen euro's op uw energierekening.


1. Deurdranger
Die zorgt ervoor dat de deur vanzelf dichtgaat en is binnen enkele seconden geplaatst. Het is een handig hulpmiddeltje om deuren zo veel mogelijk gesloten te houden en zo warme lucht geen kans te geven te ontsnappen. Bespaarbedrag per jaar: € 170,-.


2. Tochtstrips
Kieren bij ramen en deuren kunt u eenvoudig afdichten met zogeheten tochtstrips. Controleer of ramen en deuren tochten door uw hand of een brandende kaars langs de randen te houden. Bespaarbedrag per jaar in combinatie met brievenbusklep: € 20,-.


3. Brievenbusklep
In veel huizen is de brievenbus een tochtgat waardoor veel warmte naar buiten verdwijnt. Een afsluitende brievenbusklep of -borstel is daarvoor de oplossing. Bespaarbedrag per jaar in combinatie met tochtstrips: €  20,-.


4. Radiatorfolie
Achter radiatoren verdwijnt veel warmte, omdat hier het temperatuurverschil met buiten het hoogst is. Wilt u voorkomen dat u warmte uit huis via de muur naar buiten kwijtraakt? Dan is radiatorfolie een goede oplossing. Bespaarbedrag per jaar: € 25,-.

 


5. Gordijnen dicht
Misschien is het een open deur, maar ’s avonds de gordijnen dichtdoen is een simpele manier om veel kou buiten te houden. Let daarbij wel op dat ze niet voor een werkende radiator hangen. Bespaarbedrag per jaar bij dubbelglas: € 15,-.

 

Extra tip – het belang van ventilatie:
Het klinkt misschien vreemd, maar door uw huis regelmatig te ventileren kunt u ook energie besparen. Dat komt doordat buitenlucht meestal een stuk droger is dan de lucht binnenshuis. En droge lucht is sneller te verwarmen dan vochtige lucht. Vaak is vijftien minuten per dag al voldoende om een lekker fris huis te hebben én het binnen sneller op temperatuur te hebben.

Gerelateerde artikelen

Particulier Klaar de klus Besparen

Klaar de klus: zo ontlucht u de verwarming

De dagen worden weer korter: tijd om de centrale verwarming klaar te maken voor de koude maanden. Zo'n onderhoudsbeurt doet u heel eenvoudig zelf.

Lees verder
Particulier Besparen Klaar de klus

Klaar de klus: vijf tips voor een warm huis

Tijdens de koude maanden hoeft u niet bang te zijn voor tocht en warmteverlies. Met deze vijf simpele oplossingen houdt u de warmte namelijk binnen en bespaart u tientallen euro's op uw energierekening.

Lees verder
- +
Service & Contact

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over uw aanmelding? Bel GRATIS 0800-0301, op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur. 

  • Liever chatten? We zitten er klaar voor. Start de chat.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar.

  • Heeft u een servicevraag, bel dan direct met 0900 – 0601 (uw gebruikelijke belkosten) op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.