Filter op onderwerp

particulier zonnepanelen isolatie verlichting besparen klaar de klus grootzakelijk duurzaamheid mkb

Zoeken in nieuws

Particulier zonnepanelen

Salderen, ook na 2020

31-07-2017

Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen, dan kunt u ook na 2020 gebruik maken van de salderingsregeling. Salderen blijft nog zeker tot 2023 mogelijk. Dit heeft minister Kamp onlangs bekend gemaakt in juli 2017.

Wat betekent dit?
Elk jaar wordt er een afrekening gemaakt van uw totale energieverbruik. Daarbij wordt alle, door u opgewekte stroom, die aan het net is teruggeleverd in mindering gebracht op alle stroom die van het net afgenomen is. Dit heet salderen. Deze regeling geldt voor consumenten en bedrijven met een kleinverbruikaansluiting tot en met 3 x 80 Amp.
 
Wilt u weten hoeveel energie u op kunt wekken met zonnepanelen op uw dak? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. U weet dan hoeveel panelen er op uw dak passen, wat de eenmalige investering is en hoeveel u kunt besparen op uw energieverbruik.

Kijk voor een actuele status over salderen op website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Gerelateerde artikelen

Particulier zonnepanelen

Hoezo nog geen zonnepanelen?!

Te duur, niet genoeg zon, niet mooi, te veel gedoe om het te regelen… Het zijn een paar van de redenen om niet aan zonnepanelen te beginnen. Terecht of onterecht? De zeven meest gehoorde excuses plus uitleg op een rij.

Lees verder
Particulier zonnepanelen

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Wij hebben de meest gestelde vragen over zonnepanelen voor u op een rijtje gezet. Dit helpt u om uw zonnesysteem in optimale conditie te houden.

Lees verder
- +
Service & Contact

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over uw aanmelding? Bel GRATIS 0800-0301, op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur. 

  • Liever chatten? We zitten er klaar voor. Start de chat.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar.

  • Heeft u een servicevraag, bel dan direct met 0900 – 0601 (uw gebruikelijke belkosten) op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.