Filter op onderwerp

particulier zonnepanelen isolatie verlichting besparen klaar de klus grootzakelijk duurzaamheid mkb

Zoeken in nieuws

Particulier Besparen

Handige bespaartips voor de zomer

29-05-2017

Heerlijk, het is bijna zomer! Hierdoor is er vaak een stijging in het stroomverbruik zichtbaar, doordat airco's aangaan. Met een paar simpele maatregelen kunt u voorkomen dat apparaten in huis onnodig energie verbruiken, ook wanneer u op vakantie bent! Kortom, energiezuinig het seizoen door!

 

10 praktische bespaartips

1. Ventilator of airco? In de zomermaanden is de luxe van een airco fijn, maar het is wel een enorme energieslurper. Let bij de aanschaf op het energielabel. Of schaf een ventilator aan, dat scheelt nog meer in uw energiekosten.

2. Gaat u op vakantie? Loop voor vertrek uw hele huis door en trek alle stekkers uit de stopcontacten.

3. Zet de thermostaat helemaal uit of tussen de 12 - 15 graden, zodat het huis niet onnodig wordt verwarmd.

4. Als u een week of langer weggaat, loont het om de koelkast helemaal leeg te halen en uit te schakelen. Zet de deur op een kier. Dit voorkomt schimmelvorming.

5. Ook is het een mooi moment om in de vakantieperiode uw vriezer te ontdooien. Een ijslaagje van meer den 2 milimeter op het koelelement betekent al gauw 10% meer energieverbruik.

6. Heeft u een boiler? Vergeet die dan niet uit te zetten. Een boiler is namelijk constant bezig om het water op de juiste temperatuur te houden. Dat is natuurlijk niet nodig als u er toch niet bent.

7. Wilt u 's avonds een lamp laten branden om het huis er bewoonbaar uit te laten zien? Gebruik dan een tijdschakelaar en draai een spaarlamp in de fitting.

8. Gebruik geen terrasverwarmer, dit is één van de grootste energieverbruikers in de tuin! Steek een vuurkorf aan en pak een warme deken. Dat geeft ook sfeer en warmte.

9. De was kan in het zomerseizoen heerlijk buiten drogen. In een mum van tijd is uw kleding droog en ruikt lekker fris.

10. Tuinverlichting op zonne-energie levert u een aantrekkelijke besparing op. Deze verlichting schakelt na zonsondergang automatisch aan en brandt een paar uur.

Nog meer energie besparen? Bekijk alle bespaartips voor uw woning.

 

Gerelateerde artikelen

Particulier Besparen

"Wij zitten het hele jaar door in de jacuzzi"

De aanleg van een nieuwe binnentuin in Amsterdam - zonder in- of uitgang - is een hele operatie. Bij Anouk en Niels kwam er een takelkraan aan te pas. Maar nu is het zeer goed vertoeven in de tuin van hun jarendertigwoning in Watergraafsmeer.

Lees verder
Particulier Klaar de klus Besparen

Klaar de klus: zo ontlucht u de verwarming

De dagen worden weer korter: tijd om de centrale verwarming klaar te maken voor de koude maanden. Zo'n onderhoudsbeurt doet u heel eenvoudig zelf.

Lees verder
- +
Service & Contact

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over uw aanmelding? Bel GRATIS 0800-0301, op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur. 

  • Liever chatten? We zitten er klaar voor. Start de chat.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar.

  • Heeft u een servicevraag, bel dan direct met 0900 – 0601 (uw gebruikelijke belkosten) op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.